Dag 1 van de eerste kuur

Jasmijn
Image
In het restaurant met Omarije
Om 6 uur ging de wekker. Om 7:00 uur reden we weg en om 8:30 waren we weer op de kamer in het Maxima. Nu voor de eerste echte kuur. Allemaal zakken met vloeistof die de hele dag door langzaam bij Loes naar binnen druppelen.

Het doet geen pijn, maar af en toe proeft Loes een gek smaakje. Er wordt ook weer veel vocht toegediend, dus veel plassen. Heel gele plas vanwege de gele medicijnen. De plas moet ook weer opgevangen worden om goed te kijken naar de PH waarde. Die moet niet te laag zijn voor deze medicatie. Als die te laag is, dan wordt weer een ander medicijn toegevoegd om de PH waarde iets omhoog te brengen.

Sjoerd deed boodschappen voor bladerdeeghapjes die Loes graag wilde maken vandaag. Een recept dat ze op school van Noeke geleerd heeft. Marije kwam langs met een verrassing. We hebben samen wat gegeten in het restaurant. Loes kan haar medicijnkastje met zich mee rollen, dus we kunnen ons er goed mee verplaatsen.

Daarna ging Sjoerd terug naar huis en heeft Loes lekker met Lego gespeeld.

Tot de post kwam. Drie grote dozen met een enorme zak snoep van Jason, cadeautjes van Lucy, Jano Bern en Pjotr, een gigantische doos vol cadeautjes en kaartjes van de klasgenoten, een kroon en armband van Noura en Mandy en nog een stapel kaarten en brieven. We zijn wel een uur bezig geweest met alles uit te pakken.

Image
Twee kilo snoep van Jason
Image
Groot pakket
Image
Verrassing van de klas
Image
Feest in een ddoosje van Isabelle

Rond 17:00 uur kwam dokter Margreet om te zien hoe het gaat. De dag en nacht thuis heeft Loes goed gedaan, dat was ook voor haar te zien. De PET scan afgelopen vrijdag bevestigt het beeld van de MRI scan uit Alkmaar. En er zat nog een klein plekje achter de longen dat niet op de MRI gezien was, maar wel past bij het beeld van dit type lymfoom. Het maakt voor de behandeling dus verder niet uit, die blijft hetzelfde. Zes kuren van elk vijf dagen, met telkens drie weken ertussen. Tijdens de kuur voel je je nog niet ziek, tien dagen na de kuur ervaar je een dip en dan krabbel je daar weer uit. En als je je weer goed voelt, krijg je de volgende kuur.

In principe mag Loes tussen de kuren naar huis. Alleen als ze door haar lage weerstand iets oploopt, pijn of koorts heeft dan moeten we weer terug. En elke week moeten we langs op de poli voor de verschillende onderzoeken. De kuren leggen haar beenmerg plat, dus maakt ze zelf veel minder bloed aan. Als het nodig is, kan ze dan bloed toegediend krijgen.

Na het doktersbezoek gekookt en vervolgens heerlijk op het dakterras gegeten.

Image
Koken
Image
Bladerdeeghapjes op het dakterras