AMC

Jasmijn
Image
AMC
Vrijdagavond rond 22:00 uur voelt Loes warm en als we haar temperaturen blijkt ze 39.4 graden koorts te hebben.

Met 38.5 moeten we het Maxima al bellen. Daar wordt gezegd dat we terug gebeld worden. Drie kwartier later is er nog niet gebeld, dus bel ik nog maar eens. We hebben Loes inmiddels een halve paracetamol gegeven. Nu krijg ik na even wachten wel een arts aan de lijn. We moeten naar het AMC zegt de arts. Omdat bij de laatste bloedcontrole het aantal witte bloedlichaampjes in het bloed heel erg laag bleek. Dat verbaasde me, dat was ons in ieder geval niet gezegd door de arts woensdag. Een lesje ook om door te vragen bij de arts. Als iets in hun ogen normaal is, dan is dat normaal gezien de medicatie die Loes krijgt. Maar kennelijk zat Loes haar dip dus niet vlak na de kuur, maar was die nu. Hadden we dat geweten, dan hadden we rustiger aan gedaan met school en speelafspraakjes.

Snel pakken we wat spullen bij elkaar en rijden naar het AMC. Doortje en Sjoerd moeten in de gang afscheid van ons nemen. Vanwege de mogelijkheid dat Loes covid heeft, moeten zij en ik in quarantaine. En dat betekent dat we de kamer niet uit mogen en ook dat er van alles voorbereid moet worden om Loes te behandelen. Artsen en verpleegkundigen moeten in maanpakken gehuld de kamer in. Het is 3:00 uur als Loes aangesloten wordt op een infuus met antibiotica en paracetamol en de covid test kan worden afgenomen. De resultaten zijn pas eind van de volgende dag bekend, dus tot die tijd mogen we de kamer niet uit. En mag er niemand langskomen vanwege het mogelijke besmettingsgevaar mocht Loes positief getest worden op covid. Ook Sjoerd en Doortje niet. Wat natuurlijk absurd is, aangezien we deel uitmaken van hetzelfde gezin.

De paracetamol doet zijn werk: de koorts zakt. Zaterdag brengen we dag met Luizenmoeder en Stranger Things door.  Sjoerd komt nog wat spullen langs brengen, die hij bij de deur van de kamer moet afgeven en hij moet anderhalve meter afstand houden van mij. Het maakt me razend dat stomme covid toneelstuk. 

Om 17:00 uur blijkt dat Loes natuurlijk geen covid heeft. De waarden in haar bloed wijzen uit dat het waarschijnlijk geen bacteriële infectie is. Een verkoudheidsvirusje waarschijnlijk. Toch moet ze aan het infuus met antibiotica blijven tot maandag of dinsdag. De tweede kuur in het Maxima wordt uitgesteld tot de bloedwaarden weer zo zijn, dat Loes het aan kan. Maandag wordt daar opnieuw naar gekeken.

De vorige keer in het AMC had Sjoerd pizza's gehaald bij Renato's in de Pijp. Dat wilde Loes nu weer. Maar Uber eats en de andere bezorgdiensten bezorgen niet op die afstand. Gelukkig waren onze oude buurtjes uit de Pijp Joana en Filipe bereid de pizza's te halen en brengen, samen met heerlijk versgemaakt sap.