Sjoerd en Loes coup Eleven

Jasmijn
Image
Knipsessie
Gisteren had Sjoerd genoeg van zijn lange lokken. Dus maakten Doortje en Loes staartjes die afgeknipt bewaard kunnen worden voor de haarband die we voor Loes gaan laten maken. Dat is een haarband die je om kunt doen, met voornamelijk je eigen haar eraan, aangevuld met haar dat ongeveer dezelfde kleur heeft. En als je dan een mutsje of hoed draagt, dan komen daar je eigen haren onderuit. Zo gezegd, zo gedaan. En vervolgens de tondeuse eroverheen.

Gisteren leek de knipsessie voor Loes nog ver weg. Maar toen we vandaag naar het ziekenhuis reden, viel me al op dat Loes haar trui de hele tijd vol haar zat. En ook als ze met haar handen door haar haar ging, kwamen er plukken haar mee. "Zullen we het vanmiddag dan maar afknippen?"
"Ja! En dan met de tondeuse." Loes had er wel zin in.

In het ziekenhuis weer bloed afgenomen, bloeddruk en hartslag gemeten, even op de weegschaal, getemperatuurd en de Hickmanpleister (van het kraantje op haar borst) vervangen. In afwachting van de uitslagen even wat gegeten in het restaurant beneden (we kregen een pieper mee, voor als de uitslagen binnen waren). We hadden een andere arts dan normaal. Die ons meedeelde dat alles normaal was. Even voelde aan de hals en buik van Loes. En vroeg of we nog vragen hadden. We waren snel klaar.

Op de terugweg even langs Rataplan een mooi tuinbroekje gescoord. Boodschappen in Schoorl. En thuis de loom elastiekjes te voorschijn gehaald, de schaar en de tondeuse. Haren in staartjes. En vervolgens een voor een de leuke kleine staartjes afgeknipt. Loes deed zelf de staartjes aan de voorkant van haar hoofd, ik die achterop. En vervolgens met de tondeuse eroverheen.

Image
Loes wordt geknipt

Het is even wennen. Maar Loes heeft een mooi bolletje en eigenlijk staat ook dit korte haar weer heel mooi. En we hebben heel veel hoeden, dat komt goed uit. En pruiken in allerlei neonkleuren.

Sjoerd is ondertussen bezig de filmpjes te monteren, die plaatsen we er zo bij.