Papa, moet nu echt alles op de foto?

Sjoerd
Image
Pasta rode saus
We zijn chagrijnig. De nacht was onrustig. De hele nacht mensen op de gang en piepende infusen. En Loes moest plassen, veel plassen.

Gelukkig is de ouderkeuken open. Fijn, dat betekent broodjes uit de oven met salami voor ons en koffie voor mij! Zouden ze hebben geluisterd gisteravond?

Vervolgens kennisgemaakt met de dagverpleegkundige die direct begint met temperaturen, nieuwe medicijnen, bloeddruk, kortom de gebruikelijke ochtendrituelen. Loes en ik gaan vervolgens achter het scherm.

Om een uur of elf komen Doortje en Jasmijn. Snel een lekkere (dure) koffie en dan schiet Jasmijn door naar de VU. Loes is blij met Doortje. eindelijk weer even geen volwassene aan haar bed. Alle drie verdwijnen we weer achter het scherm. De meiden spelen weerwolf en ik doe correcties voor Fast Facts en Go with the Flo.

Gelukkig komt Opadri even langs. Dat breekt de dag. We krijgen prachtige verhalen en handdoeken uit Île de Ré.

Om een uur of half vier schalt klas vier door de kamer. Ze hebben een afscheidsfeest voor Juf Leontine. Loes kan er bij zijn via Face Time. Loes bloeit op, ze gaat van hand tot hand en luistert live de speech van Leontine. Daarna gaat Loes weer door de groep totdat ze ergens in het gras belandt. Haar klasgenoten zien schalen chips en popcorn en vergeten de Face Time. Loes zegt dat haar batterij leeg is en sluit af.

Ze was erbij maar toch niet. We zijn er kapot van.

Jasmijn en ik koken en we eten samen uit in de ouderkeuken.

"Papa, moet nu echt alles op de foto?"

Het eten is heerlijk maar kunnen er niet echt van genieten. Snel gaan we weer terug naar kamer 340.

Doortje en ik laten Loes en Jasmijn achter en tuffen naar Bergen aan Zee. Poe is blij ons te zien en krijgt eten. Het scherm gaat weer open. Jasmijn is de held van de dag: ze heeft een abbo op Disney+!