Oeps: toch een zeebacterie binnen gekregen

Jasmijn
Image
Dagbehandeling AMC
Op zondag leek de insteek van Loes toch een beetje ontstoken te zijn. We hebben gelijk maandagmorgen gebeld met AMC en konden die morgen al langskomen.

Jammer genoeg konden we ook gelijk blijven. De roodheid rond de insteek van Loes haar Hickman bleek een otsteking. En met een ontsteking rond de Hickman moet extra voorzichtig worden omgesprongen. Sjoerd bracht ons eind van de middag kleren. Eerst hadden we een tweepersoonskamer (waar Loes nog wel alleen lag). Maar later kregen we een eenpersoonskamer, omdat Loes in aplasie is (dus weinig weerstand heeft). De nieuwe kamer had wel gelijk een veel mooier uitzicht.

Image
Room with a view

Op dinsdag hebben Sjoerd en ik gewisseld en vandaag bleek dat de bacterie die de infectie veroorzaakt heeft een zeebacterie is. Onze keukenfolieoplossing bleek dus toch niet goed genoeg helaas. Morgen is hopelijk bekend welke zeebacterie het precies is en dan is ook duidelijk of de antibiotica die daarvoor werkt thuis gegeven kan worden. Als niet, dan zitten we in het AMC tot we maandag weer naar het PMC gaan voor de vierde kuur.